Biotechnology Centre (BTZ)

The Karl Schlecht Foundation added a Biotechnology Centre to the range of establishments at Tübingen Technology Park. The building serves as the new base for a number of biotechnology firms and research centres working in the field of vaccines. Standing at a height of four storeys, the structure is primarily devoted to administrative offices and service facilities. Its transparent facade consists of a grid of vertical and horizontal frames with an external textile solar shade. Two semi-circular staircases with freeform designs feature in the structure that connects the new development with the existing building on the site.

Architecture
Riehle + Assoziierte, Reutlingen/Germany

Planning time
2020

Construction time
2021 – 2022

Services by Werner Sobek
Facade engineering
(WP 1.1 – 2.4 acc. AHO)

GFA
2,500 m²

Client
Karl Schlecht Stiftung, Aichtal/Germany

Renderings
Riehle + Assoziierte, Reutlingen/Germany

Related Projects